Groepslessen (Puppy/Basiscursus): € 80,- per 5 lessen

 

Bij Marlies Hondenadvies kan je ook terecht voor groepslessen. Deze cursussen zijn iets anders dan bij traditionele hondenscholen. Bij Marlies Hondenadvies richten we ons namelijk veel minder op gehoorzaamheid, maar bijvoorbeeld meer op het leren lezen van lichaamstaal, het wandelen zonder trekken en het helpen van je pup en/of volwassen hond met het omgaan met dagelijkse, maar ook nieuwe situaties. We besteden aandacht aan het mentale en fysieke welzijn van de hond.

 

De reden dat ik voor deze methode heb gekozen, is omdat in mijn ogen het hebben van een gelukkige, zelfredzame en zelfverzekerde hond belangrijker is dan het hebben van een hond die alle commando's kan opvolgen en leuke trucjes kan uitvoeren, maar die niet lekker in zijn vel zit. Want honden die stress hebben en/of ongelukkig zijn, kunnen gedragsproblemen ontwikkelen.

 

Bij mijn groepslessen werk ik zelf in groepjes van maximaal vier honden, om te zorgen dat ieder voldoende individuele aandacht krijgt en de les rustiger en stressvrijer verloopt.