gallery/marlies_logo_def-01

Wanneer je aan het kijken bent voor een hondenschool, dan wil je ook graag weten hoe deze hondenschool denkt over training, honden en hun gedrag. Hieronder vind je daarom de visie van Marlies Hondenadvies en ook hoe Marlies werkt.

Mijn visie:  

 

Marlies Hondenadvies werkt op een positieve, moderne en back-to-basic manier. Ik gebruik geen corrigerende hulpmiddelen en geen fysieke of verbale correctie in mijn lessen. Ik werk alleen met tuigjes en lijnen van minimaal 2,5 meter. Mijn werkwijze is geinspireerd op de visie van Turid Rugaas en mijn persoonlijke ervaringen.

Mijn doel is om te werken op een manier die zo stressvrij mogelijk is voor de hond en die haalbaar is voor de eigenaar/opvoeder om thuis toe te passen.

Ik werk absoluut niet met quick-fix methodes, problemen die vaak al zo diep zitten en lang gaande zijn, zijn namelijk niet op hond-vriendelijke wijze op te lossen in een paar minuten. Besef dat training tijd en inzet zal kosten.

 

 

Spreken mijn visie en werkwijze je aan? Of heb je nog vragen?

Neem dan gerust eens contact op met Marlies Hondenadvies, dan kijken we samen hoe we jou en je hond het beste kunnen helpen.

 

Neem gerust ook een kijkje op mijn cv.

 

 

Mijn werkmethode:

 

Kies je voor Marlies Hondenadvies, dan kies je voor positieve, hondvriendelijke training. Bij het werken met honden maak ik gebruik van het door mij bedachte K.I.E.S. 


Dit staat voor Kennis, Intuïtie, Ervaring en Situatie.

 

Kennis is de basis voor mij, daarom heb ik een opleiding gevolgd die past bij mijn visie, namelijk de International Dogtraining Education bij Noorse hondentrainster Turid Rugaas. Ook houd ik me bezig het met updaten van mijn kennis door het volgen van lezingen en workshops en door het lezen van boeken over hond en gedrag.

Intuïtie is voor mij ook belangrijk. Ik werk behalve met kennis ook veel vanuit gevoel. Dat vind ik zelf ook erg belangrijk omdat ik niet met dingen werk, maar met personen en dieren, die beiden emoties hebben.

Ervaring is punt 3. Ik heb zelf een voormalig asielhond en een voormalig zwerfhondje en daar heb ik enorm veel van mogen leren. Ik heb ze veel kunnen leren, maar andersom zij mij misschien nog wel veel meer. Daarom neem ik alle opgedane ervaring in mijn thuissituatie, maar ook opgedane ervaring tijdens mijn opleiding, vrijwilligerswerk en werk bij Hondenschool Dogcollege mee bij alles wat ik doe.

Situatie is het laatste stukje. Iedere hond en iedere persoon is uniek. Ik kijk zoveel mogelijk naar wat werkt voor een bepaalde hond of persoon, maar wel altijd op een vriendelijke en respectvolle wijze. Ik geloof dat elke situatie uniek is en kijk daarom altijd naar een oplossing die zo goed mogelijk aansluit bij de situatie van de hond en zijn opvoeder(s).

gallery/kies