gallery/marlies_logo_def-01

Wanneer je aan het kijken bent voor een hondenschool, dan wil je ook graag weten hoe deze hondenschool denkt over training, honden en hun gedrag. Hieronder vind je daarom de visie van Marlies Hondenadvies en ook hoe Marlies werkt.

Ik werk dus op uiterst hondvriendelijke wijze. Het welzijn van de hond staat bij mij altijd voorop. Ik maak geen gebruik van fysieke of verbale correctie. Tijdens mijn lessen en consulten zal ik altijd eerlijk zijn over wat ik denk dat het beste is voor uw hond. Ik werk tevens zo weinig mogelijk met commando's. Trucjes leren is in mijn ogen vele malen minder belangrijk dan zorgen voor een omgangwijze waardoor een hond goed in zijn vel zit en hij/zij goed kan omgaan met verschillende situaties. Hondentraining is heel veel managen en kost veel tijd en energie. 

 

Kunt u zich in bovenstaande tekst vinden, dan ben ik wellicht de professional die u zoekt!

 

 

Neem gerust ook een kijkje op mijn cv.

 

 

Mijn werkwijze:

 

Kies je voor Marlies Hondenadvies, dan kies je voor positieve, hondvriendelijke training. Bij het werken met honden maak ik gebruik van het door mij bedachte K.I.E.S. 


Dit staat voor Kennis, Intuïtie, Ervaring en Situatie.

 

Kennis is de basis voor mij, daarom heb ik een opleiding gevolgd die past bij mijn visie, namelijk de International Dogtraining Education bij Noorse hondentrainster Turid Rugaas. Ook houd ik me bezig het met updaten van mijn kennis door het volgen van lezingen en workshops en door het lezen van boeken over hond en gedrag.

Intuïtie is voor mij ook belangrijk. Ik werk behalve met kennis ook veel vanuit gevoel. Dat vind ik zelf ook erg belangrijk omdat ik niet met dingen werk, maar met personen en dieren, die beiden emoties hebben.

Ervaring is punt 3. Ik heb zelf een voormalig asielhond en een voormalig zwerfhondje en daar heb ik enorm veel van mogen leren. Ik heb ze veel kunnen leren, maar andersom zij mij misschien nog wel veel meer. Daarom neem ik alle opgedane ervaring in mijn thuissituatie, maar ook opgedane ervaring tijdens mijn opleiding, vrijwilligerswerk en werk bij Hondenschool Dogcollege mee bij alles wat ik doe.

Situatie is het laatste stukje. Iedere hond en iedere persoon is uniek. Ik kijk zoveel mogelijk naar wat werkt voor een bepaalde hond of persoon, maar wel altijd op een vriendelijke en respectvolle wijze. Ik geloof dat elke situatie uniek is en kijk daarom altijd naar een oplossing die zo goed mogelijk aansluit bij de situatie van de hond en zijn opvoeder(s).

gallery/kies